verhaal

Finland 2016 – Ons verhaal begint in 2016, in het ruige, onaangetaste Scandinavië. In Oulu, Finland, om precies te zijn. In Finland hebben wij mogen ervaren hoe waardevol licht kan zijn. Van het adembenemende noorderlicht, tot de magische middernachtzon. Door in deze studentenstad gebruikte fietsen te repareren hebben we heel veel studenten en vluchtelingen een handje kunnen helpen. Daarnaast gaf het ons de mogelijkheid een bijzondere reis naar de Noordkaap te maken.

Nilsberg 2019 – Terug in Nederland bleef het vuur branden en ontstond er iets. Mensen blij  maken met ons werk gaf een enorme kick. Al snel ontstond er veel belangstelling voor onze creatieve, unieke producten. Sinds juli 2019 vertellen wij officieel, met trots, het Nilsberg verhaal en zijn we tientallen verhalen bij onze opdrachtgevers gaan ontdekken en verlampen.

Onze Visie – De wereld een stukje mooier maken met bijzondere, gepersonaliseerde verlichting.

“Wij verlampen jouw passie.” – Wij geloven dat iedereen een verhaal te vertellen heeft en doen niets liever dan deze bijzondere verhalen tot leven brengen met onze one of a kind designs.

Onze Kernwaarden – Onze kracht ligt in de intrinsieke motivatie om mensen gelukkig te maken met onze producten en creativiteit. Van het eerste contactmoment tot het oplevermoment, luisteren we naar en informeren we onze klanten. Alleen door deze bijzondere manier van co-creatie kunnen wij jouw passie verlampen.

Bij Nilsberg doen we dingen graag anders. Leer Niels en Joris hieronder kennen aan de hand van negen vragen.

 1. Achtergrond: Autotechniek en later Bedrijfsmanagement MKB
 2. Passie voor: Trombone, mountainbiken en sauna
 3. Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor: Èrpel, karssloai en worst. Volg maar een cursus Luyksgestels voor de eerste twee
 4. Heb een hekel aan: luie vakanties
 5. Meest trotse creatie: De Nilsberg ‘standaard’ kroonluchter van muziekstandaarden waarvan het idee al 8 jaar bestond voordat we hem maakte.
 6. Heb je ooit een verkeersbord gestolen? Busted! Een paddenbord (ja, die bestaan echt)
 7. Favoriete plaat tijdens het werken? Patrick Hernandez blijft onze favoriet. Naast Boney M. en Duitse kneiters
 8. Bucketlist: de top van een 5000m hoge berg bereiken
 1. Achtergrond: Marketing en Communicatie
 2. Hobby’s: Natuur, tekenen en fotografie
 3. Favoriete gerecht: moeders zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjes uiteraard
 4. Heb een hekel aan: Top 40 muziek en het warm weer
 5. Meest trotse creatie: De Nilsberg Klarinetlamp waar we vaak tot diep in de nacht aan hebben gewerkt
 6. Heb je ooit een verkeersbord gestolen? Zelfde antwoord als Niels. Excuus paddenliefhebbers. En een verboden-voor-sneeuwscooters bord op een eiland in noord Finland
 7. Favoriete plaat tijdens het werken? Alle klassiekers van Patrick Hernandez
 8. Bucketlist: De “Kungsleden” in Zweden bewandelen