Music and Lighting

Geen idee is groot of gek genoeg voor ons, blijkt uit deze one-of-a-kind lamp die wij voor muziekliefhebbers Paul en Riny mochten maken. Neem een kijkje achter de schermen hoe wij ons grootste object tot nu toe wisten te verlampen!

Design

design-nilsberg-contrabas-min
design-nilsberg-contrabas2-min

Deze opdracht is begonnen bij een passie voor muziek. Ruim 20 jaar werd deze contrabas over de hele wereld door Paul bespeeld. Geïnspireerd door dit verhaal en in samenwerking met een interieuradviseur zijn we aan de slag gegaan met ons ontwerp.

Workshop

Voor deze lamp hebben we gekozen voor een volledig geïntegreerd systeem van Philips Hue, omdat de brede toepasbaarheid van dit systeem perfect aansloot bij de klantvraag. In de werkplaats zijn we aan de slag gegaan met het inbouwen van drie verschillende lichtobjecten. Sfeervolle Hue filament lampen onderaan de contrabas, Hue LED strip aan de binnenkant van de contrabas én Hue LED strip bovenop de contrabas. Met één druk op de knop zijn deze systemen via smartphone te bedienen om zo in iedere situatie het meeste uit de verlichting te halen.

Oplevering

Wist je dat deze contrabas in ruim 13 landen bespeeld is? Van de Verenigde Staten tot Spitsbergen. Bekijk hieronder hoe wij deze wereldreiziger een laatste plek in de spotlights hebben gegeven.

We zijn erg blij met de prachtige contrabas-lamp die jullie voor ons hebben gemaakt. Hartstikke bedankt voor het meedenken tijdens de ontwerpfase en voor de service bij het installeren van de lamp.

Paul en Riny – Eigenaren Nilsberg Contrabaslamp