Passielamp Ropeskipping

Hoe kan verlichting een bijzonder verhaal tot leven wekken? Daar zijn we voor deze opdracht naar op zoek gegaan. In deze case vertaalden wij het verhaal van Naomi en haar passie voor ‘ropeskipping’ naar een uniek meubelstuk.

Design

hangemaakt-design-nilsberg-homemade-lamp-schets-min
hangemaakt-design-nilsberg-homemade-lamp-3d-animatie-sketchup-min

Het creatieve proces begint met kop koffie en een gesprek bij de klant thuis. Tijdens deze eerste vrijblijvende kennismaking komt het concept eigenlijk al tot leven. Al snel geeft de klant aan een lamp te zoeken die haar bijzondere verhaal vertelt. Geïnspireerd door het enthousiasme van de klant en na akkoord op diverse (digitale/3D-)tekeningen zijn we aan de slag gegaan in onze werkplaats.

Workshop

Het eindresultaat: een lamp die de passie van Naomi prachtig in beeld brengt. Van de hand gedraaide houten handvatten tot de gevlochten sierkap combineren we ‘ropeskipping’ met modern, stijlvol design, met als rode draad het concept dat we samen met de klant hebben gemaakt.

Oplevering

De lamp werd op een afgesproken tijdstip geleverd en geïnstalleerd naar wens. Wij geloven dat iedereen een bijzonder verhaal te vertellen heeft. Met deze Nilsberg passielamp vertellen wij het verhaal van Naomi.

Vanaf het moment dat ik introk in mijn appartement, wist ik dat ik aan Joris en Niels zou vragen om een lamp te ontwerpen. Ik wilde een lamp die niemand anders had en met hun voorgaande creaties wist ik dat Nilsberg zeker de moeite waard zou zijn. Het leukste aan de samenwerking met Joris en Niels vond ik dat ik telkens kon en mocht aangeven wat ik vond en mijn eigen ideeën en inbreng mocht delen om zo te komen tot de lamp die ik zo graag wilde.

Naomi – Eigenaresse Nilsberg Passielamp